Tarih: 01.07.2018 09:51

Macaristan´dan Almanya´ya yalanlama: Sığınmacılar konusunda mutabakat yok

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakanlık Basın Ofisi Genel Sekreteri Bertalan Havasi, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Başbakan Orban´ın, Almanya´nın ülkesiyle sığınmacı krizi konusunda anlaştığına ilişkin haberleri yalanladığını ve iki ülke arasında herhangi bir mutabakatın söz konusu olmadığını ifade ettiğini belirtti. 

Havasi, Macaristan´ın sığınmacı krizi konusundaki duruşunun 2015 yılından beri değişmediğine dikkati çekerek, ´´Hiçbir sığınmacının, Yunanistan ya da diğer AB üyesi ülkelerin topraklarından geçmeden Macaristan´a ulaşması imkansız. Bu yüzden hiç kimse ilk olarak Macaristan´dan AB´ye girmiş olamaz' görüşünü paylaştı.

ALMANYA, ´14 AB ÜLKESİYLE MUTABAKAT SAĞLANDI´ DEMİŞTİ

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel´in, 29 Haziran´da sona eren Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi´nin ardından koalisyon ortakları Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Partinin (SPD) temsilcilerine gönderdiği, sığınmacı ve iltica konularında varılan mutabakata ilişkin bilgilendirme mektubunda, Almanya´ya girmeye çalışan sığınmacıların ilk kayıt altına alındıkları ülkelere hızlıca geri gönderilmeleri konusunda aralarında Macaristan´ın da bulunduğu 14 AB ülkesinden onay aldığını ifade ettiği belirtilmişti.

Bu ülkeler arasında Merkel´in sığınmacı politikasını eleştiren Macaristan, Polonya ve Çekya´nın da yer aldığı ancak İtalya ve Avusturya´nın listede bulunmadığı bildirilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —