Tarih: 11.06.2017 15:50

Macron: Biz yapmamız gerekeni yaptık, Erdoğan da yaptı, kendisini arayıp teşekkür edeceğim

Facebook Twitter Linked-in

 

Batman´ın Hasankeyf ilçesinde 8 Mayıs´ta gözaltına alınan ve dün Türkiye´den sınırdışı edilen Fransız gazeteci Mathias Depardon´u Paris´te, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un kabine direktörü Patrick Strzoda ile diplomasi danışmanı Philippe Etienne´in de aralarında bulunduğu yetkililer tarafından karşıladı. 

DEPARDON: AMAÇLARI, GÜNEYDOĞU´DAKİ GAZETECİLERE GÜÇLÜ BİR MESAJ GÖNDERMEKTİ

Depardon, basın mensuplarına gözaltına alınması ve sınır dışı edilişine kadarki süreç hakkında bilgi verdi. “Bence amaçları, Türkiye´nin güneydoğusunda haber yapan Türk ve yabancı gazetecilere güçlü bir mesaj göndermekti” diyen Depardon, Gaziantep´teki Geri Gönderme Merkezi´nde tutulduğu bir ay boyunca kendisi gibi alıkonulan diğer kişilerle görüştürülmediğini de söyledi.

‘BURADA MESLEĞİNİZE DEVAM EDEBİLİRSİNİZ´

Öte yandan Cumhurbaşkanı Macron da Depardon ile telefonda görüştü. Macron´un telefonda konuşurken çekilen görüntüsü kişisel sosyal medya hesabında yayımlandı. Görüntüde Macron, Depardon´a “Biz yapmamız gerekeni yaptık, Erdoğan da yaptı. Yarın kendisini arayıp teşekkür edeceğim” dedi.

Macron, telefon görüşmesinde, fotoğrafçı Depardon´a iade süreciyle ilgili bilgi verdi ve şeffaf bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iadesini görüştüğünü kaydetti. “Fransa´ya dönmenizden dolayı çok memnunum” ifadelerini kullanan Macron, Depardon´un Fransa´da mesleğine devam edebileceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —