• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Macron, Hariri ve ailesini Fransa´ya davet etti

Macron, Hariri ve ailesini Fransa´ya davet etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan Başbakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Saad el Hariri ve ailesini Fransa´ya davet etti.

 

Elysee Sarayı´ndan yapılan açıklamada, Macron´un, Suudi Arabistan Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile görüştükten sonra Hariri ve ailesini Fransa´ya davet ettiği kaydedildi.

´KESİNLİKLE SİYASİ SÜRGÜN DEĞİL´

Macron, İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı´nda Üst Düzey Oturumu açılış seremonisine katılmak üzere geldiği Almanya´nın Bonn kentinde Hariri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hariri´yi ailesiyle birkaç günlüğüne Fransa´ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir ´siyasi sürgün´ olmadığını belirten Macron, davetin Lübnan´daki tansiyonu düşürme ve Hariri´nin Suudi Arabistan´da gözaltında olduğuna yönelik korkuları bertaraf etme amacına yönelik olduğunu ifade etti. 

Macron 'Muhammed bin Selman ve Saad el Hariri ile görüştüm ve Hariri´yi ailesiyle birlikte Fransa´ya birkaç günlüğüne davet etmeye karar verdik' dedi.

Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Bakan Christophe Castaner, bugün yaptığı açıklamada, 'Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hariri´nin, kararı kendi seçimi ise istifasını Lübnan´dan teyit etmesini istiyor' demişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, yaptığı açıklamada, 'İstifasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen Hariri´nin Suudi Arabistan´dan dönmemesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Biz, bundan dolayı kendisinin zorla alıkonulduğunu ve gözaltında tutulduğunu düşünüyoruz. Hariri´nin alıkonulmasını, Lübnan´a yönelik düşmanca bir tutum olarak kabul ediyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Hariri, sosyal medya hesabından iyi olduğunu ve iki gün içinde ülkesine döneceğini belirtmişti.

Lübnan Başbakanı Hariri, 4 Kasım´da Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da istifa ettiğini açıklamıştı.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor