Tarih: 27.05.2017 20:57

Macron, Rusya ile ‘talepkâr´ diyalog kurmak istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Paris´te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 29 Mayıs´ta  yapacağı görüşme konusunda açıklamalarda bulunan Macron, 'Rusya ile talepkâr bir diyalog kuracağım, ama yine de bu bir diyalog olacak' diye konuştu. 

Rusya´ya uygulanan yaptırımlar ve Moskova´dan gelen karşı yaptırımlar konusunun tüm tarafların Minsk anlaşmalarını yerine getirmesine bağlı olduğunu belirten Macron, 'Bu prensibi teyit ediyorum ve destekliyorum. Aynı zamanda Rusya ile görüşmek gerekiyor. Rusya ile talepkâr bir paylaşım olmadan çözüme kavuşturulamayacak birçok uluslararası senaryo var. Özellikle de Suriye konusu' ifadelerini kullandı.

MACRON, UKRAYNA KONUSUNUN NORMANDİYA DÖRTLÜSÜ FORMATINDA GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTİYOR

Ukrayna konusunun görüşülmesi için Normandiya Dörtlüsünü´ en kısa zamanda toplanması gerektiğine dikkat çeken Macron, 'Minsk anlaşmalarını uygulamanın yolundan ilerlemeliyiz. En kısa zamanda Normandiya Dörtlüsü formatında bir görüşme yapılması gerektiği kanısındayım. Çözüme ulaşmadan yaptırımlar kaldırılamaz' dedi.

Normandiya Dörtlüsü, başlıca görevi, Donbass´taki çatışmayı sona erdirmek olan Rusya, Almanya, Ukrayna ve Fransa dışişleri temsilcilerinden oluşan bir diplomatik görüşmeler grubu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —