Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında BM Genel Merkezi´nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye´deki süreci değerlendirdi.
Macron, 2011 yılından bu yana Esad´ın gitmesi konusunda şart koşulduğunu ve gösterilen çabaların sonuçsuz kaldığını dile getirerek, bundan sonrası için ´pragmatik bir yaklaşım´ gerektiğini söyledi.
Macron, şöyle konuştu:
'Benim Suriye´deki düşmanım IŞİD çünkü Fransa´ya saldıran onlardı, Beşar Esad değil. Esad, en başta da Suriye halkının düşmanı ve işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı ama gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar vermeli. Biz Esad´ın gitmesi için değil, Suriye halkının özgürce seçim yapmasına olanak sağlayacak bir siyasi süreç için çalışmalıyız.'
FRANSA´DAN ABD VE İRAN´A ARA BULUCULUK TEKLİFİ
Fransa´nın, ABD ve İran arasında ara buluculuk rolü üstlenebileceğini vurgulayan Macron, 'Suriye sorununu masada İran ile çözmezsek, etkili bir çözüm bulamayız. İran sahada nüfuz sahibi olan güçler arasında yer alıyor' değerlendirmesini yaptı.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya