• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Macron: Trump, İran nükleer anlaşmasından mayıs ayında çıkacak

Macron: Trump, İran nükleer anlaşmasından mayıs ayında çıkacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız güçlerinin Suriye´den IŞİD yenildikten sonra çekileceğini duyurdu. Macron ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´la varılan nükleer anlaşmasından mayıs ayında çıkacağını ileri sü

 

ABD ziyareti kapsamında başkent Washington´daki George Washington Üniversitesi öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada Macron, ülkesinin temel olarak odaklandığı konunun IŞİD´e yönelik mücadele olduğunu söyledi. 

'Başkanınız (Donald Trump) IŞİD´e yönelik savaşın bitmesinin hemen ardından ABD´nin (Suriye´deki) müdahalesini sonlandıracağını duyurdu. Biz de aynı konumdayız' diyen Macron, isteklerinin bu savaşta IŞİD´e karşı tamamen kararlı olmak olduğunu, bundan daha fazlasının söz konusu olmadığnı ileri sürdü.

Konuşmasının devamında bunun tam aksi bir tablo çizen Macron, Fransa´nın Suriyelilere kucaklayıcı bir toplum kurmalarında ve başka terör örgütlerinin oluşumuna engel olmakta yardım edebilmek için Suriye´deki durumu ´düzeltmesi´ gerektiğini savundu.

Fransız Cumhurbaşkanı ayrıca, Suriye´deki ABD öncülüğündeki koalisyona IŞİD´in Fransızlara kendi topraklarında saldırmış olmasından dolayı dahil olduklarını söyledi. Macron, Paris´ta 130 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 2015 saldırılarının Rakka´dan organize edildiğini ifade etti.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor