Tarih: 11.09.2020 19:50

Macron: Türkiye ve Rusya´nın Doğu Akdeniz´deki rolü endişe verici

Facebook Twitter Linked-in

 

Doğu Akdeniz´i ´çatışmalar sahnesi´ olarak niteleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ve Rusya´nın bu bölgede oynadığı rolden endişe duyduğunu belirtti.

Macron, Fransa, Yunanistan, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Malta ve Portekiz katılımıyla Korsika Adası´nda düzenlenen Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi´nde yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz´deki gerilimli sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Macron, 'Günümüzde Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya´da devam eden çatışmaların sahnesi haline geldi' dedi.

Hegemonik saiklerle hareket eden tarihi ülkelerin bölgede istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını öne süren Macron, 'Bu bağlamda Türkiye ve Rusya´nın rolü endişe verici' ifadelerini kullandı.

Bölgedeki başlıca sorunlar arasında özellikle göç hareketlerinin düzenlenmesi bulunduğunu kaydeden Macron, 'Bu konuda Yunanistan´la dayanışma içinde olduğumuzu temin etmek isterim. Fransa, Almanya´yla varılan mutabakat çerçevesinde Moria sığınmacı kampındaki çocukları kabul etmeyi planlıyor' diye ekledi.

Zirvede bir görüşme yapan Macron ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis´in, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —