• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Macron´a açık mektup: Fransızcayı İngilizcenin zulmünden koru

Macron´a açık mektup: Fransızcayı İngilizcenin zulmünden koru

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´a yazılan bir açık mektupta, Fransızcanın İngiliz dilinin ´zulmünden´ korunması talep edildi.

 

Fransızcayı İngilizcenin etkisinden koruma odaklı hamleler sürüyor. 

Le Parisien´de yayımlanan ve 100 imzacısı bulunan Fransız Dili Kolektifi tarafından Fransa Cumhurbaşkanı Macron´a yazılan açık mektupta, Fransızcanın İngiliz dilinin ´zulmünden´ kurtarılması gerektiğine dikkat çekildi.

Batı dünyasında diğer dillerin aksine Fransızcanın İngilizcenin etkisinden korunması yönelik çabalar uzun bir zamandır sürüyordu. İngilizcenin artan kullanımına karşı son girişim olmasıyla dikkat çeken mektupta, Macron´a Fransız dilinin ´korunması´ yönünde çağrı yapıldı.

Mektupta, 'Fransız dili kötü durumda, İngiliz ve Amerikan İngilizcesinin etkisiyle boğuldu ve devre dışı bırakıldı' ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan mektupta Macron´a yöneltilen talepler arasında hem ülkede hem de yurt dışı gezilerinde ´İngilizce konuşmama´ yer aldı. 

Fransız Dili Kolektifi ayrıca Macron´u İngilizceyi ülkede ´ikinci resmi dil´ haline getirmeye yönelik ´intihar yürüyüşüne´ son vermeye davet etti. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasıyla bilinen Macron, öncesinde çok sayıda İngilizce açıklamalarda bulunmuş, basın kuruluşlarına İngilizce röportajlar vermişti.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor