Tarih: 23.07.2020 14:10

Macron´dan ´Doğu Akdeniz´deki ihlallere´ karşı AB´ye yaptırım çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´yi işaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz´de Yunanistan ve Kıbrıs´ın deniz sahalarının ihlal edilmesi karşısında daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini savundu. Macron, provokasyonlara yanıt vermemenin AB için ciddi bir hata olacağını söyledi.

Libya ve Doğu Akdeniz nedeniyle Ankara-Paris arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´dan bu kez de yaptırım açıklaması geldi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile bir araya gelen Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İki ülke içinde hayati önem taşıyan Akdeniz´in bu bölümünde, enerji ve güvenlik konuları vazgeçilmezdir. Burada söz konusu olan şey, Türkiye ve Rusya´nın giderek kendilerini daha fazla gösterdiği ve buna rağmen AB´nin çok az şey yaptığı bir güç mücadelesidir” dedi.

Daha fazla yaptırım imasında bulunan Macron, “Doğu Akdeniz´deki güvenliğimizi başka aktörlerin eline bırakmak ciddi bir hata olur. Bu, Avrupa için bir seçenek değildir ve Fransa´nın da izin vereceği bir konu değildir” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —