• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Macron´dan İbadi´ye Paris daveti

Macron´dan İbadi´ye Paris daveti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak Başbakanı Haydar el İbadi´ye Irak´ın birlik ve bütünlüğünün korunması, bölgede her türlü gerilimi tırmandıracak faaliyetten kaçınılması çağrısında bulundu.

 

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee´den yapılan yazılı açıklamada, Macron ve el İbadi´nin telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtildi.

Açıklamada, Macron´un, Irak´ın birlik ve bütünlüğünün korunması yönünde çaba gösterilmesi ve bölgedeki Kürt halkının haklarının gözetilmesinin önemine vurgu yaptığı belirtildi. 

Irak´ın istikrarı ve IŞİD´e karşı mücadelenin öncelikli olduğunu hatırlatan Macron, 'Tüm gerilimlerden uzak durulması ve Irak halkının birlik içinde kalması' çağrısında bulundu.

Fransa´nın Bağdat ile Erbil arasında gerilimin kalıcı hale gelmesini engellemek amacıyla destek vermeye hazır olduğu belirtilen açıklamada Macron´un el İbadi´yi 5 Ekim´de konuyla ilgili son gelişmeleri ve iki ülke arasındaki işbirliğini görüşmek amacıyla Paris´e davet ettiği kaydedildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Irak´ın kuzeyindeki referandum hakkında dün yaptığı açıklamada, gerilimin düşürülmesi ve diyalog çağrısında bulunmuş, Irak anayasasının çizdiği çerçevede kalınmasına vurgu yapmıştı.

 


17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor