Tarih: 30.06.2020 11:09

Maduro, AB Temsilcisi´ne Venezüella´dan ayrılması için 72 saat verdi

Facebook Twitter Linked-in

Venezüella Devlet Başkanı Maduro, Avrupa Birliği´nin (AB), bazı Venezüellalı siyasilere yaptırım uygulama kararının ardından, Venezüella´daki AB Temsilcisi´ne ülkeden ayrılması için 72 saat süre verdiğini açıkladı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, düzenlediği basın toplantısında, AB´nin aralarında Venezüellalı muhalif siyasilerin olduğu 11 kişiye yaptırım uygulama kararını kınadı.

Devlet Başkanı Maduro, AB´yi sömürgecilikle suçlayarak, 'Bugün AB, anayasaya saygı duyan kurumları oluşturan Venezüellalılara karşı yaptırım uygulama kararı aldı. Ulusal Meclis (AN) yönetimine, AB´nin Caracas Temsilciliği´nin emirlerini yerine getirmediği için yaptırım uyguluyorlar' dedi.

Venezüella´ya saygı duyulması çağrısı yapan Maduro, 'AB´nin Caracas Temsilcisi´ne ülkeyi terk etmesi için 72 saat verme kararı aldım. Eğer Venezüella´ya saygı duymak istemiyorlarsa, gitsinler' ifadelerini kullandı.

AB, aralarında Guaido´yu desteklemeyen bir grup muhalifin de bulunduğu 11 kişiyi yaptırım listesine aldığını açıklamıştı.

Açıklamada, aralarında çoğunluğunu muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Meclis´in (AN) Başkanı seçilen Luis Parra ve yardımcılarının da olduğu bu kişilere yaptırım uygulanmasına ´AN´nin demokratik işleyişine karşı hareket etmek´ gerekçe gösterilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —