Tarih: 08.08.2019 08:58

Maduro, ABD yaptırımlarının ardından muhalefetle görüşmeleri askıya aldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Venezüella Devlet Başkanı Maduro´nun, ABD´nin son yaptırımlarının ardından muhalefetle sürdürülmesi planlanan görüşmeleri askıya aldığı açıklandı. 

Hükümetten yapılan açıklamada, 'Maduro, Venezüella´ya karşı Trump yönetimi tarafından yürütülen ağır ve vahşice saldırganlık nedeniyle Venezüella heyetini perşembe ve cuma günü muhalefet lideri Juan Guaido´nun temsilcileriyle yapılacak görüşmeler için göndermeme kararı aldı' ifadelerine yer erildi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde ülkede Venezüella´ya ait tüm varlıklarının dondurulması yönünde karar açıklamıştı. 

'Venezüella Devletinin Varlıklarının Dondurulması' başlığıyla yayımlanan kararnamede, Venezüella´nın ABD´deki tüm mal varlıkları ve bu varlıklara dahil olan çıkarları bloke edilmiştir; bunlar transfer edilemez, ihraç edilemez, geri çekilemez ya da bunların ticareti yapılamaz' ifadelerine yer verilmişti. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, Venezüella´nın ABD´deki varlıklarının dondurulmasının ekonomik terör olduğunu belirterek Washington´un bu adımının hiçbir yasal dayanağı olmadığını söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —