Tarih: 15.02.2017 15:48

Maduro: ABD´nin resmen özür dilemesini bekliyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan El Aissami´ye yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Maduro, Dışişleri Bakanlığı´na, Washington´a resmi nota gönderilmesi konusunda talimat verdiğini aktardı: 'ABD´nin yaptırımı geri çekip Başkan Yardımcımız´dan resmen özür dilemesini istiyoruz.'

´VENEZÜELLA ADIM ADIM CEVAP VERECEKTİR´

El Aissami´ye desteğini ifade eden Venezüella devlet başkanı, ABD´nin adımına tepkisiz kalmayacaklarını vurguladı: 'Bu, maalesef Venezüella´nın adım adım, dengeli ve güçlü bir şekilde cevap vereceği bir saldırıdır.'

42 yaşındaki El Aissami, yaptırım kararının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Bu sefil ve alçak saldırıyı, anti-emperyalist bir devrimci olduğumun kabulü olarak görüyorum. Kazanacağız' demişti.

ABD´NİN YÖNELTTİĞİ SUÇLAMALAR

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi´nden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, 'uluslararası uyuşturucu trafiğinde önemli rol oynadığı' ifade edilen El Aissami´ye yaptırım uygulanacağı bildirilmişti.

Açıklamada, geçen ay başkan yardımcılığına atanan El Aissami´nin, 'Venezüella´daki bir havaalanını ve limanları kontrol ederek narkotik maddelerin sevkiyatına aracılık ettiği' belirtilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —