• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Maduro: ABD´nin resmen özür dilemesini bekliyoruz

Maduro: ABD´nin resmen özür dilemesini bekliyoruz

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yardımcısı Tareck El Aissami hakkında yaptırım kararı alan ABD´den özür beklediklerini açıkladı.

 

Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan El Aissami´ye yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Maduro, Dışişleri Bakanlığı´na, Washington´a resmi nota gönderilmesi konusunda talimat verdiğini aktardı: 'ABD´nin yaptırımı geri çekip Başkan Yardımcımız´dan resmen özür dilemesini istiyoruz.'

´VENEZÜELLA ADIM ADIM CEVAP VERECEKTİR´

El Aissami´ye desteğini ifade eden Venezüella devlet başkanı, ABD´nin adımına tepkisiz kalmayacaklarını vurguladı: 'Bu, maalesef Venezüella´nın adım adım, dengeli ve güçlü bir şekilde cevap vereceği bir saldırıdır.'

42 yaşındaki El Aissami, yaptırım kararının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Bu sefil ve alçak saldırıyı, anti-emperyalist bir devrimci olduğumun kabulü olarak görüyorum. Kazanacağız' demişti.

ABD´NİN YÖNELTTİĞİ SUÇLAMALAR

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi´nden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, 'uluslararası uyuşturucu trafiğinde önemli rol oynadığı' ifade edilen El Aissami´ye yaptırım uygulanacağı bildirilmişti.

Açıklamada, geçen ay başkan yardımcılığına atanan El Aissami´nin, 'Venezüella´daki bir havaalanını ve limanları kontrol ederek narkotik maddelerin sevkiyatına aracılık ettiği' belirtilmişti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor