Tarih: 11.08.2017 16:48

Maduro´dan Trump´a ´zeytin dalı´: Bay Trump, size elimi uzatıyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

 
Venezüella Devlet Başkanı Maduro, ülkede şiddetle eylemlere neden olan 545 üyeli Kurucu Meclis´te yaptığı ilk konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump ile ´baş başa´ görüşmek istediğini duyurdu. 

´Çin ve Rusya ile olduğu gibi ABD ile de güçlü bir ilişki kurmak istediğini´ söyleyen Maduro gelecek ay yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´na gideceğini hatırlatarak 'Sayın Dışişleri Bakanı, Donald Trump ile özel olarak görüşebilmem ya da telefon görüşmesi yapmam için müzakere girişiminde bulunmalı' diyerek toplantının sağlanması için bakanlarına talimat verdi.

´VENEZÜELLA İLE BU KADAR YAKINDAN İLGİLİYSENİZ İŞTE KARŞINIZDAYIM´

Maduro 'Bay Trump, Venezüella ile bu kadar yakından ilgiliyseniz işte karşınızdayım. Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti´nin lideri Nicolas Maduro karşınızda. Bay Trump, size elimi uzatıyorum. Mesele buysa sözlerimle karşınızdayım' diye konuştu.

´MECLİSİN MUHTEŞEM VE TAM YETKİLERİNİ TANIYORUM´

Maduro, lideri olduğu Sosyalist Parti´nin tüm üyeliklerini kazandığı yeni Kurucu Meclis´in, ülkenin en yetkili yasama organı olduğunu da açıkladı.

Venezüella Devlet Balkanı  'Devletin başı olarak bu Kurucu Meclis´in yetkisine tabi olduğumu açıklıyorum. Meclisin egemen, özgün, muhteşem ve tam yetkilerini tanıyorum' dedi.

​Trump yönetimi, Kurucu Meclis´in kurulma süreci ve sonrasında Maduro dahil bir dizi eski ve yeni siyasetçiye ekonomik yaptırım uygulama kararı almıştı.

Maduro ise ülkedeki sağ muhalefetin eylemleri ile Kurucu Meclis´in kurulmasını kınayan bazı Latin Amerika ülkelerinin ABD´nin güdümünde olduğunu savunmuş ve Kurucu Meclis´in amacının ülkeye barış getirmek olduğunu söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —