Tarih: 28.04.2017 09:37

Makedonya´da parlamentodaki olayların ardından Cumhurbaşkanı´ndan çağrı

Facebook Twitter Linked-in

 

İvanov, düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunarak, 'Sizleri soğukkanlı kalmaya, çeşitli provokasyon, yalan haber ve manipülasyonları dikkate almamaya davet ediyorum. Gerginliklerin sakinleşmesine ve şiddetsizliğe, ihtiyatlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum' ifadelerini kullandı.

´MİLLETVEKİLLERİ SORUMLULUĞA SAHİP´

Milletvekillerinin, ülkedeki durumu anayasa, yasalar ve meclisin kurallarına uygun hale getirmeleri bakımından en fazla sorumluluğa sahip olduklarını vurgulayan İvanov, mecliste milletvekili bulunan siyasi partilerin liderlerini yaşananları görüşmek üzere bugün için toplantıya çağırdığını söyledi.

Herkesin kendi davranışlarından sorumlu ve bunlardan kaynaklanan sonuçların farkında olması gerektiğini anlatan İvanov, 'Bu durum, sadece Makedonya´nın hukuk düzenine saygı duyularak aşılabilir. Anayasa ve kurallara uygun olarak, diyalog içinde çözümü olmayan bir sorun yok' dedi. 

´SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZMELİYİZ´

İvanov, siyasi parti liderlerinin vatandaşların güvenini almış ve anayasa ile meclis kurallarına uygun bir çözüm bulmak adına en fazla sorumluluğa sahip kişiler olduklarını dile getirerek, 'Makedonya´nın devlet çıkarlarına uygun olarak sorunlarımızı kendimiz çözmezsek dışarıdan hiç kimse çözmeyecektir' ifadesini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —