• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Mali, ´ulusal güvenlik´ nedenleriyle tüm yeni BM barışı koruma rotasyonlarını askıya alacak

Mali, ´ulusal güvenlik´ nedenleriyle tüm yeni BM barışı koruma rotasyonlarını askıya alacak

Dışişleri bakanlığı, Mali´nin Perşembe gününden itibaren Birleşmiş Milletler´in MINUSMA barışı koruma misyonunun, halihazırda planlananlar da dahil olmak üzere tüm yeni rotasyonlarını “ulusal güvenlik” nedenleriyle askıya alaca?

Dışişleri bakanlığı, Mali´nin Perşembe gününden itibaren Birleşmiş Milletler´in MINUSMA barışı koruma misyonunun, halihazırda planlananlar da dahil olmak üzere tüm yeni rotasyonlarını “ulusal güvenlik” nedenleriyle askıya alacağını söyledi.

Askıya alma, birliklerin rotasyonunun 'koordinasyonunu ve düzenlenmesini kolaylaştırmak' için bir toplantı yapılana kadar sürecek.

Duyuru, Malili yetkililerin daha sonra ülkenin askeri liderliğindeki hükümeti devirmek amacıyla “paralı askerler” olarak tanımlayacakları 49 Fildişili askeri tutuklamasından dört gün sonra geldi.

Fildişi Sahili , askerlerin sözde Ulusal Destek Unsurları (NSE) - barışı koruma misyon birliklerinin lojistik görevler için dışarıdan müteahhitleri çağırmalarına izin veren bir BM prosedürü olduğunu söylüyor.

Fildişi Sahili´ne göre, özel bir uçakla Bamako havaalanına geldikten sonra tutuklanan askerler, bu program kapsamında beşinci rotasyonu oluşturdu.

Mali dışişleri bakanlığının açıklaması Fildişililerin tutuklanmasına atıfta bulunmadı.

MINUSMA rotasyonlarını tartışmak için toplantı için bir tarih vermedi.

Bununla birlikte, BM misyonuna Mali´nin 'görevlendirilen birliklerin MINUSMA´nın yetkisinin düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlamak için önemli bir adım olan bu rotasyonun askıya alınmasının kaldırılmasına elverişli koşullar yaratmak için özenle çalışacağına' dair güvence verdi.

 

Kaynak: France 24



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor