• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Maliki: ABD artık tek arabulucu olamayacağı için Rusya, Filistin-İsrail görüşmelerine ev sahipliği yapabilir

Maliki: ABD artık tek arabulucu olamayacağı için Rusya, Filistin-İsrail görüşmelerine ev sahipliği yapabilir

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Rusya´nın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilecek olası bir görüşmeye ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Maliki, ABD´nin ar

 

Sputnik´e demeç veren Maliki, Filistin´in İsrail ile doğrudan görüşmelere hazır olduğunu belirterek, 'Kudüs´te yapılacak 15 dakikalık bir görüşmenin bize yardımcı olacağını sanmıyoruz. Eğer Netanyahu da isterse, Soçi veya Moskova´da bir araya gelmek iyi bir karar olur' dedi. 

´NETANYAHU, PUTİN´İN MİSAFİRPERVERLİĞİNİN KEYFİNİ YAŞAYABİLİR´

İsrail tarafına bu seçeneği düşünme çağrısı yapan Maliki, 'Uçuş en fazla 3 saat sürüyor ve Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in ve Rusya halkının misafirperverliğinin keyfini yaşayabilir' diye konuştu.

´ABD´NİN TEK ARABULUCU OLMASI İMKANSIZ´

Maliki, Washignton´un barış sürecindeki rolüyle ilgili olarak ise ABD´nin artık tek arabulucu olamayacağını belirtti.

ABD´nin Filistin konusunda İsrail´le aynı safta yer aldığı için Washington´un tek arabulucu olmasının imkansız olduğunu kaydeden Maliki, ancak ABD´nin katılımı olmadan çözüm sürecinin devam edemeyeceğinin de altını çizdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da daha önce  ABD´nin Ortadoğu görüşmelerinde tek arabulucu rolüne sahip olmasını istemediklerini belirtmişti.

Abbas, Putin ile görüşmesinde, 'ABD´nin eylemleriyle oluşturduğu bu atmosferde biz diyoruz ki, şu andan itibaren arabulucu statüsündeki ABD´yle her türlü iş birliğini reddediyoruz, çünkü onların eylemlerine karşıyız' demişti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor