• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Maliki´den Rusya´ya: Suriye´nin parçalanmasını önleyin

Maliki´den Rusya´ya: Suriye´nin parçalanmasını önleyin

Irak Başbakan Yardımcısı Nuri El Maliki, Suriye´nin parçalanmasının Ortadoğu´nun tamamının parçalanması anlamına geleceğini belirterek, Rusya´yı bunu engellemeye çağırdı.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´la Moskova´da gerçekleştirdiği görüşme öncesinde gazetecilere konuşan Maliki, Rusya´ya Ortadoğu´daki yaklaşımından dolayı teşekkür etti. 

Lavrov´la daha önce de Bağdat´ta görüştüğünü belirten Maliki, 'O görüşmemizde de Rusya´nın, Suriye´nin korunmasında rol alması ve parçalanmasına izin vermemesi gerektiğini söylemiştim. Zira Suriye´nin dağılması, Ortadoğu´nun dağılması demek' dedi.

Maliki, bölgenin bugünkü durumunun korunması için Rusya´dan beklentilerinin büyük olduğunu da ekledi.

LAVROV: MOSKOVA, BAĞDAT´IN TERÖRE KARŞI ÇABALARINI DESTEKLİYOR

Lavrov da görüşmede Maliki´ye, Moskova´nın Bağdat´ın, Irak´ta istikrar ve barışın sağlanması için terörle mücadeledeki çabalarını desteklediğini belirtti. 

İzole bir şekilde değil, uluslararası toplumun ortak çabalarıyla, yalnızca Irak´ta değil, Suriye, Libya, Yemen ve diğer ülkelerdeki terör tehdidinin ortadan kaldırılması için yoğun çabalar gösterildiğini vurgulayan Lavrov, Moskova´nın Irak´la işbirliğini geliştirmek istediğini de aktardı.

Lavrov, 'Rus şirketleri Iraklı partnerlerle aktif bir şekilde işbirliği yapıyor. Cihatçılarla mücadelede yardımcı olan askeri-teknik işbirliğimiz devam ediyor' dedi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor