Tarih: 20.06.2017 15:59

´Masada oturan adam´ dediği Trump´ın yanında, yelpazesiyle ´rüzgar estirdi´

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin Rhodes Island eyaletinde ´Yılın Öğretmeni´ seçildiği için Beyaz Saray´a davet edilen Nikos Giannopulos´un, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania ile verdiği ´mesaj içerikli poz´ çok konuşuldu. Fotoğrafın sosyal medyanın gündemine yerleşmesinin sebebi ise Giannopulos´un göğsüne LGBT bireylerin sembolü olan gökkuşağı motifli yaka iğnesi takmış olması ve elinde siyah bir yelpaze tutuyor olmasıydı.

Giannopulos, aslen nisanda çekilen ve Facebook hesabından paylaştığı fotoğrafı, 1969 yılında ABD´nin New York kentinde başlayan Stonewall ayaklanmalarının yıl dönümü nedeniyle bir kez daha yayınladı. Giannopulos bu ikinci paylaşımının altına da şöyle yazdı: 'Rhode Island´da 2017 eyalet birincisi seçilen öğretmen, ABD´nin 45. başkanı ile buluşuyor. Hepsi bu.' 

Stonewall ayaklanmaları, Haziran 1969´da ABD´nin New York şehrinde başlamıştı. Polislerin, farklı cinsel kimliklerin bir arada olduğu Stonewall Inn adlı bara yaptığı baskının ardından başlayan eylemler, bugün LGBT haklarının dünya çapında tanınmasını sağlayan ilk direniş  olarak nitelendiriliyor. 

´GÖKKUŞAKLI İĞNEM, LGBT´YE DUYDUĞUM MİNNETİN İFADESİ´

Giannopulos nisan ayında yaptığı ilk paylaşımda ise Trump´tan ´masada oturan kişi´ olarak söz etmişti. Giannopulos, 'Takmış olduğum gökkuşağı yaka iğnesi, şartlar ne olursa olsun, kimliğimle gurur duymayı, cesur ve kararlı olmayı bana öğreten LGBT topluluğuna duyduğum minnetin ifadesidir' demişti.

´YELPAZE DİRENİŞİN SİMGESİ´ 

Öte yandan paylaşımının sosyal medyada gördüğü ilginin ardından NPR adlı internet sitesinin sorularını cevaplayan Giannopulos, yelpazeyi sevgilisinin Venedik´ten aldığını ve kendisine hediye ettiğini söyledi. Giannopulos, yanından hiç ayırmadığı yelpazesinin ´kendisini olduğu gibi kabul etmesini ve bunu kabul etmeye henüz hazır olmayan bir toplumun karşısında ısrarla kendisi olmaya direnmesini anlattığını´ söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —