Tarih: 05.12.2017 09:26

Mattis: Pakistan, Afganistan´a barışın gelmesinde önemli rol oynayabilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ile görüşen ABD Savunma Bakanı Mattis, 'Pakistan, Afganistan´a barışın gelmesinde önemli rol oynayabilir' dedi.

Pakistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Abbasi´nin, bir günlük resmi ziyaret için ülkeye gelen ABD Savunma Bakanı James Mattis´i kabul ettiği belirtildi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Afganistan´ın barış süreci ve iki ülkenin terörle mücadeledeki iş birliği konuları ele alındığı kaydedildi. 

Açıklamaya göre, Abbasi görüşmede, Afganistan´ın barış sürecinin Pakistan ve ABD´nin ortak çıkarına olduğunu belirterek, 'Afganistan´ın barış ve huzura kavuşması, bölgede en fazla Pakistan´a olumlu katkı sağlar' ifadelerini kullandı.

Başbakan Abbasi´nin Mattis´e, Afganistan topraklarının Pakistan´a karşı kullanılması konusunda kararlı duruşu için teşekkür ettiği de bildirildi.

Pentagon´dan yapılan yazılı açıklamada ise James Mattis´in, Pakistan´ın Afganistan´daki barış süreci için önemine dikkati çektiği dile getirildi.

Açıklamada, Mattis´in 'Pakistan, ABD ve diğer taraflarla yapacağı iş birliği sayesinde Afganistan´daki barış sürecinin sağlanmasında önemli bir rol oynayabilir' değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. 

Görüşmede Mattis´in, Pakistan´ın 'ülke toprakları içerisinde bulunan militanlara ve örgütlere karşı mücadelesini artırmasını' istediği bilgisi de aktarıldı.

ABD Savunma Bakanı Mattis´in, Başbakan Abbasi ile yaptığı görüşmenin ardından Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavit Bajva ile de bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —