• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Mattis´ten Kuzey Kore açıklaması: Çok hızlı şekilde savaşa dönüşebilir

Mattis´ten Kuzey Kore açıklaması: Çok hızlı şekilde savaşa dönüşebilir

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore´nin ABD´ye balistik füze fırlatması halinde ´durumun çok hızlı bir şekilde savaşa dönüşebileceğini´ söyledi.

 

Gazetecilere açıklama yapan Mattis, 'Eğer ABD´ye ateş ederlerse bu çok hızlı şekilde savaşa dönüşebilir' ifadelerini kullandı. 

´FÜZEYİ İMHA EDECEĞİZ´

ABD´nin Kuzey Kore´nin yolladığı füzenin güzergahını ´dakikalar içinde´ tespit edebileceğini belirten Mattis,Pyongyang´ın ABD´ye bağlı özerk Guam adasına füze fırlatması halinde de ´füzeyi imha edeceklerini´ söyledi.

Diğer taraftan ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Washington tarafından müttefiki Pyongyang´a nükleerden vazgeçmesi için yeterince sert yaptırımda bulunmamamakla suçlanan Çin´e kritik bir ziyarette bulundu.

ÇİN´İ ZİYARET EDEN ABD GENELKURMAY BAŞKANI: BENZER BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLMAMIZI GEREKTİRMEYEN BİRÇOK ZOR KONU VAR

Dunford, Çinli mevkidaşı Fang Fenghui ile görüşmesinin başlangıcında yaptığı açıklamada ´Çin ve ABD´nin birçok zor konu üzerinde kafa yorması gerektiğini´ söyledi. 

Dunford 'Dürüst olmak gerekirse, üzerinde benzer bakış açısına sahip olmamızı gerektirmeyen birçok zor konuya sahibiz. Bir şeyi paylaştığımızı biliyorum. Bu zor konular üzerinde çalışmaya olan kararlılığımızı paylaşıyoruz' ifadelerini kullandı.

Dunford siyasi liderlerin yol göstericiliğinde bu konular üzerinde ´birkaç gün içinde ilerleme kaydedeceklerini de´ belirtti.

Fang de yaptığı açıklamada 'Dunford´ın Çin ordusu hakkında daha fazla bilgi edinmesi, iş birliğinin arttırılması ve iki ülke arasındaki dostluğun geliştirilmesi´ amacıyla  biri dizi önemli toplantı ve ziyaret ayarladıklarını açıkladı.

Dunford´ın ziyaretinde iki ülke ordusu arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan bir anlaşma da imzalandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Çinli mevkidaşı Fang Fenghui, iki ülke ordusu arasındaki iletişimi güçlendirme konusundaki anlaşmayı imzaladı

ABD´li yetkililer özellikle Kuzey Kore gibi hassas konular nedeniyle bu adımın atıldığını belitiyor.

Dunford, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kuzey Kore´nin ABD´ye yönelik tehditlerinin sürmesi halinde ´gazap ve öfkeyle´ karşılaşacağını söylemesinin ardından Çin, Güney Kore ve Japonya´yı kapsayan temaslarına başlamıştı.

Pentagon ve Çin Savunma Bakanlığı arasında birkaç yıl önce ´kırmızı hat´ kurulması taraflarca kabul edilmişti.

Ancak ABD´li yetkililer bu hattı kullanmayı denediklerinde Çin tarafının isteklerini yanıtlamadığını açıklamıştı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor