Tarih: 24.07.2017 18:27

Matviyenko: ABD, yeni yaptırımlarla Rusya´yı Avrupa enerji pazarından çıkarmayı amaçlıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Federasyon Konseyi´nde konuşan Matviyenko, ABD´nin yeni yaptırımlarla Rusya´yı Avrupa enerji pazarından çıkarmaya ve böylelikle pazarı ele geçirmeye çalıştığını ifade etti.

´RUSYA, GÜVENİLİR TEDARİKÇİ OLARAK KENDİNİ KANITLADI´

Rus enerji kaynakları daha ucuz olduğu için bu girişimin Avrupalıların çıkarına olmadığını kaydeden Matviyenko, Rusya´nın kendisini güvenilir tedarikçi olarak kanıtladığının da altını çizdi.

´YAPTIRIMLAR, RUSYA´NIN EKONOMİK KALKINMA TEMPOSUNU ETKİLEMEYECEK´ 

Matviyenko, yaptırımların Rusya´nın ekonomik kalkınma temposunu etkilemeyeceğini de vurguladı.

Kongre´deki Cumhuriyetçiler ile Demokratların cumartesi günü üzerinde anlaştığı yasa tasarısı, ABD Senatosu´ndan geçti. Temsilciler Meclisi´nde ise Salı günü oylanacak.

Tasarının yasalaşması halinde, ABD´nin Rusya´ya yeni yaptırımlar uygulamasının önü açılmış olacak. Başkan Trump´ın Rusya´ya yönelik yaptırımları kaldırma yetkisi de sınırlandırılacak.

ABD, 3 yıl önce Ukrayna toprağı Kırım´ın ilhakı sonrası bazı Rusya vatandaşlarına ve Rus şirketlerine çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Rusya´nın başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları sonrası Aralık ayında 35 Rus diplomatı sınır dışı etmiş, ülkesinde Maryland ve New York´taki Rusya´ya ait iki binayı da kapatmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —