Tarih: 17.09.2016 21:42

Matviyenko, Kahraman ile görüştü: İlişkilerin normale döneceğinden emindik

Facebook Twitter Linked-in

 

Strazburg´da devam eden Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı´nda ikili bir görüşme gerçekleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, Türkiye ve Rusya ilişkilerini ele aldı.

Türkiye ve Rusya ilişkilerindeki ´karanlık sayfanın´ zor bir dönem olduğunu vurgulayan Matviyenko, şöyle devam etti: 'İlişkilerimizin normale döneceğinden emindik. Tabii ki liderlerimizin aslında bilgili, kararlı oluşu ve sabrı sayesinde biz bu karanlık günleri geride bırakmak için önemli bir irade sergilemiş olduk. Sayın Erdoğan ve Putin´in St. Petersburg´da varmış olduğu anlaşma da bunun bir göstergesi oldu.'

´MECLİS DOSTLUK GRUBU ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLAMALI´

İki ülke ilişkilerinin eskisinden daha ileriye götürülmesi gerektiğini belirten Matviyenko, 'Meclis Dostluk Grubu çalışmalarının tekrar başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Geride bıraktığımız zor döneme rağmen bunu yapmamız gerekiyor' dedi.

MATVİYENKO: İKİ ÜLKE YENİDEN BULUŞTU

Matviyenko´nun Meclis Dostluk Grubu çalışmalarının tekrar başlatılması talebini desteklediklerini aktaran Kahraman, Türkiye ve Rusya´nın yüzyıllardır aynı coğrafyada, birbirleri ile etkileşim içinde iki komşu olduğunu ifade ederek 'Sonunda işbirliği ve dayanışma içinde iki ülke yeniden buluşmuştur' dedi.

Darbe girişimi sonrası Rusya´dan gelen kınama ve destek mesajlarına teşekkür ettiklerini aktaran Kahraman, 'FETÖ ile mücadele konusundaki yaklaşımınızı da takdir etmekteyiz' ifadesini kullandı.

KAHRAMAN´I MOSKOVA´YA DAVET ETTİ

Kahraman´ı Moskova´ya davet eden Matviyenko, 'Kahraman´ın ne anlama geldiğini öğrendim, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ‘Kahraman´a ihtiyacımız var' sözleriyle ziyaretin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğinde bulundu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —