Tarih: 27.02.2017 14:23

Matviyenko: Rusya, Ortadoğu´da baskın bir pozisyon istemiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Valday Kulübü´nün Ortadoğu Diyaloğu toplantısında konuşan Matviyenko, Ortadoğu´nun, bölgesel ve dünya lideri ülkelerin yardımıyla krizin çözülmesinin ardından geliştirilebileceğini belirtti.

Matviyenko 'Rusya´nın kesinlikle Ortadoğu´da baskın bir pozisyon edinme arayışında olmadığını belirtmek isterim. Politikamızın temel amacı dünyada kilit nokta olan bu bölgeyi sürdürülebilir gelişime taşımak' dedi.

‘ESAD´IN GİTMESİ ÇAĞRILARI KABUL EDİLEMEZ´

Matviyenko, Rusya´nın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın görevini bırakması yönündeki çağrıların kabul edilemez gördüğünü belirterek 'Suriye´nin geleceğini Suriye halkı yalnızca demokratik yollarla belirlemeli' ifadelerini kullandı.

‘IRAK´IN İŞGALİNE HER ZAMAN KARŞIYDIK´

Rusya´nın bu konudaki pozisyonunu, Irak, Libya, Yemen ve diğer Ortadoğu ülkelerinde olanların da doğruladığını vurgulayan Matviyenko 'Irak´ın işgal edilmesine, Libya´nın sistematik bir biçimde tahrip edilmesine ve Yemen´de iç savaş çıkartılmasına yönelik olumsuz yaklaşımımızı hiçbir zaman saklamadık. Aslında insanlık karşıtı olan sözde ‘insani eylemlerin´ sonucu her zaman aynıdır' dedi.

‘ORTADOĞU´DA ABD İLE İŞBİRLİĞİ GEREKLİ´

Rusya´nın uluslararası teröre karşı işbirliği çağrısına devam ettiğini kaydeden Matviyenko, ABD ile Ortadoğu´da işbirliğinin şart olduğunu söyledi.

Matviyenko 'Ortadoğu´daki terörün yalnızca gerçek siyasi çalışmalar çerçevesinde ve ABD ile askeri işbirliği ile çözülebilir' dedi.

Matviyenko, Rusya´nın Suriye´de bazı bölgelerin militanlardan arındırılması gibi net olumlu sonuçlara da ulaştığını da vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —