Tarih: 24.04.2014 17:05

Mavi Akım`ın Kapasitesi Artacak

Facebook Twitter Linked-in

Vzglyad

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Moskova ile Ankara’nın, Karadeniz üzerinden Türkiye`ye Rus doğal gaz temini için kullanılan 'Mavi Akım' boru hattının kapasitesinin 16 milyar metreküpten 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda anlaştığını söyledi.

Yıldız, 'Mavi Akım boru hattının kapasitesini yılda 16 milyar metreküpten 19 milyar metreküpe çıkarmak için prensipte anlaştık.' dedi. Yıldız, Türk tarafının özel sektör için 'uygun bir fiyata' gaz satın alımıyla ilgili yeni bir sözleşme üzerinde Rusya ile görüşmeleri sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gazprom Genel Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev arasında görüşmeler başladı. RİA Novosti, Türkiye Enerji Bakanlığına atfen, tarafların; gaz fiyatı, Güney Akım’ın inşaatı ve Ukrayna’daki politik krizle ilgili konuları ele alacağını bildirdi.

Yıldız, daha önce Rus tarafından Güney Akım’ın Türkiye’nin toprakları üzerinden döşenmesi teklifini beklediklerini söylemişti. Yıldız’a göre böyle bir teklif geldiği takdirde Ankara bunu dikkate alacak ancak Ankara’nın kendisi bu yönde bir girişimde bulunmayacak. (Rusya, Vzglyad - 21 Nisan 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —