Mavi Vatan’a milli güç: Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı

Mavi Vatan’a milli güç: Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı

Savunma Sanayii İcra Komitesinde yerli füzeler damgasını vurdu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada 25 farklı proje için karar alındı. Pek çok füze sistemi için seri üretim kararı verildi.

Savunma Sanayii İcra Komitesinde yerli füzeler damgasını vurdu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada 25 farklı proje için karar alındı. Pek çok füze sistemi için seri üretim kararı verildi. Peki o füzeler hangileri ve özellikler neler?

Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun füzesi, son günlerde tüm dikkatleri üzerine topladı. Savunma Sanayii İcra Komitesinde de 1000 kilometre menzil hedefi konulan füzenin seri üretimine karar verildi. Toplantıda hava savunma füzelerine ayrı bir parantez açıldı.

Türkiye’nin hava savunmasını güçlendirecek, Siper, Hisar ve Sungur sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik karar alındı. 100 km menzilde etkili performansa sahip olan siper sisteminin 2023 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmesi bekleniyor. Alçak ve orta irtifada etkili olan hisar hava savunma sistemi ise 15 ve 25 kilometrenin üzerinde menzilleri ile dikkat çekiyor. Yerli ve milli olarak Roketsan tarafından üretilen sungur hava savunma füzesi 8 kilometre menzili ile dünyadaki rakiplerinden bir adım öne çıkıyor

Roketsan tarafından üretilen atmaca, TRLG-230, KARAOK ile TÜBİTAK SAGE tarafından üretilen Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri için de seri üretim kararı verildi. Atmaca gemi savar füzesi 220 kilometreyi aşkın menzili, Türk donanmasına güç verecek ve Mavi Vatan’da önemli bir güç unsuru olacak.

TRLG-230 füzesi ise Türk Silahlı Kuvvetlerine 150 kilometreye kadar etkili menzilde hedeflerini nokta atış ile vurma kabiliyeti kazandırıyor. Tanksavar füzesi KARAOK ise 2.5 kilometre menzilde kara hedeflerini imha etmek için kullanılacak ve Türk savaş uçaklarının hava hedeflerine karşı kullanacağı milli füzeler Bozdoğan 25 km, Gökdoğan ise 100 km menzili ile Türkiye’yi bu alanda dışa bağımlılıktan kurtaracak.

Türk denizaltılarının etkinliğini artıracak akya torpidosu da seri üretilecek ürünler arasında. 50 kilometreyi aşkın menzili ile düşman denizaltılar ve su üstündeki hedefleri imha etmek için kullanılacak.

 

 



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor