Tarih: 05.05.2017 22:29

May´in AB suçlamasına Rus büyükelçilikten cevap: Çok şükür, bu kez Rusya değil

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere Başbakanı Theresa May, çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, Avrupa Birliği´nden bazı yetkililerin İngiltere´de 8 Haziran´da gerçekleştirilecek seçimlerin sonuçlarını etkilemeye çalışmakla suçladı. 

May´in bu açıklaması Avrupalı yetkililerden tepki alırken, Rusya´nın Londra´daki Büyükelçiliği iddiaya sıradışı bir yorum getirdi.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda May´in açıklamasının yer aldığı The Times gazetesi haberinin görseli paylaşılarak, 'Çok şükür, bu kez Rusya değil' ifadesi kullanıldı. Söz konusu tweet, kısa sürede 9 bin paylaşım, 11 bin beğeni topladı.

Tweete yapılan yüzlerce yorumdan birinde ise, ABD Başkanı ve Avrupa Birliği liderlerinin yer aldığı bir fotoğraf paylaşılarak, üzerine Batılı liderlerin dilinden, 'Tamam, öyleyse anlaştık. Soru ne olursa olsun, ´Ruslar yaptı´ diyeceğiz' ifadesi yazıldı.

​​ABD´de geçen yıl gerçekleştirilen başkanlık seçimlerine Rusya´nın müdahale ettiği iddiaları, ülkede aylarca konuşulan gündem maddelerinden biri haline gelmişti. 

İddialara ilişkin Hillary Clinton, 'Rusya ve FBI karışmasa başkandım' açıklamasında bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —