Tarih: 21.02.2017 08:43

McCain: ABD, IŞİD´i yenmek için Türkiye ile çalışmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı da olan McCain, Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyetçi Senatör, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sıcak ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Ortak demokratik değerler temelinde Türk-Amerikan ittifakını her zaman savunduğuna dikkati çeken McCain, 'Avrupa ve Ortadoğu´daki düzensizliklerin arttığı bir dönemde bu ittifak (Türk-Amerikan ittifakı) her zamankinden daha önemlidir' ifadesini kullandı.

McCain, Erdoğan ile özellikle Suriye´deki son durum hakkında detaylı görüş alışverişinde bulunduğunu aktardı.

Görevine bir ay önce başlayan Donald Trump yönetimine işaret eden McCain, 'ABD´deki yönetim değişikliği Suriye´deki mevcut politikanın yeniden değerlendirilmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır' değerlendirmesinde bulundu.

´ABD, ERDOĞAN´IN ÖNERİSİNİ DİKKATE ALMALI´

John McCain, şunları kaydetti:

'ABD, IŞİD´i hızlı ve kalıcı bir şekilde mağlup etmek, düşmanlarımızın kötü etkisine karşı koymak ve bölgede kabul edilebilir bir güç dengesi kurabilmek için Türkiye ile çalışmalı. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye´de güvenli bölgeler oluşturulması ve Rakka´nın geri alınması için bir öneri ortaya koydu ve bu öneri ABD tarafından ciddiyetle ele alınmalı.'

Türkiye ve ABD´deki partnerleriyle bu konular üzerinde çalışmaya başlamayı sabırsızlıkla beklediğine değinen McCain, tüm bu çalışmalar sonucu Suriye´deki durumun düzeltilebilmesine katkı yapmayı umduğunu sözlerine ekledi.

Erdoğan, McCain´i dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde kabul etmiş, yaklaşık bir saat 20 dakika süren görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım´ın da sonradan dahil olduğu belirtilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —