• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

McGurk Ankara´da Temaslarda Bulundu

McGurk Ankara´da Temaslarda Bulundu

Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye´ye, YPG´ye verilen silahların Rakka operasyonunun tamamlanmasından sonra geri alınacağı güvencesi sunan bir mektup yollamıştı.

 

ABD ile Türkiye arasında Suriye´deki Kürt yapılanması YPG-PYD geriliminde diyalog kanallarının açık tutulmasına rağmen uzlaşma sağlanamıyor.

Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye´ye, YPG´ye verilen silahların Rakka operasyonunun tamamlanmasından sonra geri alınacağı güvencesi sunan bir mektup yollamıştı. Ancak mektup sonrasında Bakan´ın Almanya´ya giderken uçakta yaptığı açıklamada Rakka Operasyonu sonrasında da ABD´nin Suriye´deki PYD-YPG yapılanmasına silah sağlamaya devam edileceğini açıklaması, Ankara´da tepkiyle karşılandı.  

Bu açıklama sonrasında ise ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Türk Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, iki gün önce Brüksel´de ikili görüşme yapmıştı. Şimdi de Uluslararası IŞİD´le Mücadele Koalisyonu´nun ABD Özel Temsilcisi Brett McGurk, Ankara´da.

McGurk, Milli Savunma Bakanlığı´nda askeri yetkilerle görüşmelerde bulundu. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı´nda misafir edildi. McGurk, Dışişleri Bakanlığı´nda Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ile görüştü. Savunma Bakanlığı McGurk´un temasları hakkında bilgi vermedi ancak Bakan Işık ile görüşmesinin sözkonusu olmadığı duyuruldu.

McGurk, Türkiye temasları öncesinde Suriye´de incelemelerde bulundu. Amerikalı yetkili, Suriye´de bulunduğu sırasında, terör örgütü IŞİD´den kurtarılan bölgeleri gezdi. McGurk, gittiği yerlerden twitter üzerinden fotoğraf paylaşımında da bulundu.

 

 



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor