Tarih: 17.11.2016 08:51

McGurk: ´Tüm YPG Güçleri Menbiç´ten Ayrılarak Fırat´ın Doğusuna Çekilecek´

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin IŞİD Karşıtı Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, tüm YPG güçlerinin Menbiç´ten ayrılarak Fırat´ın doğusuna çekileceğini açıkladı.

McGurk, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, “Kilometretaşı: Tüm YPG birimleri, yerel birimlerin IŞİD´den sonra güvenliği sağlamasına yönelik eğitimlerini tamamlamasının ardından Menbiç´ten ayrılarak Fırat´ın doğusuna dönecek” ifadesini kullandı.

Yerel güçlerin evlerini savunmada eğitilmesi ve desteklenmelerini IŞİD´in bir daha dönememesini sağlamanın en iyi formülü olarak tanımlayan McGurk, koalisyon olarak bu çabayı hayata geçirmelerinden gurur duyduklarını belirtti.

McGurk, YPG´nin de içerisinde olduğu, Fırat´ın doğusundaki Suriye Demokratik Güçleri´nin (SDG) IŞİD´i, Rakka´da izole etmek için ilerleyişini sürdürürken, Iraklı güçlerin de Musul´un daha da içlerine ilerlemekte olduğunu kaydetti.

Suriye´nin kuzeyinde stratejik öneme sahip Menbiç geçen Ağustos ayında IŞİD´den geri alınmıştı. Operasyonu düzenleyen SDG´nin içerisinde YPG unsurlarının bulunması Türkiye´nin tepkisini çekmiş, konu Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —