• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

McGurk: YPG güçleri eğitimlerini tamamladıktan sonra Fırat´ın doğusuna dönecek

McGurk: YPG güçleri eğitimlerini tamamladıktan sonra Fırat´ın doğusuna dönecek

ABD Başkanı Barack Obama´nın IŞİD´le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye´nin Halep vilayetine bağlı Menbiç´teki YPG´lilerin, eğitimlerini tamamlamalarının ardından Fırat´ın doğusuna döneceğini açıkladı.

 

YPG´nin Menbiç´teki geleceğine ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Obama´nın IŞİD´le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, 'Dönüm noktası: Bütün YPG güçleri, IŞİD´den sonra güvenliğini sağlamaları için eğitimlerini tamamladıktan sonra Menbiç´ten ayrılıp Fırat´ın doğusuna dönecek' ifadelerini kullandı.

McGurk mesajının devamında ise 'Koalisyonumuz, IŞİD´in geri dönmemesini garanti altına almak için en iyi formül olarak, yerel güçleri kendi bölgelerini savunmalarını sağlayacak şekilde eğitmek ve desteklemekten gurur duyuyor' diye yazdı.

​IŞİD kontrolündeki Menbiç´in geri alınması için başlatılan operasyon YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri tarafından yürütülmüştü. Türkiye, Fırat´ın batısının kendilerinin ´kırmızı çizgisi´ olduğunu belirterek, ağustos ayında IŞİD´den geri alınan kentteki YPG´li savaşçıların Fırat´ın doğusuna çekilmesini istiyordu.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor