• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

McGurk´tan Rakka yorumu: Türkiye´yle çok yakın çalışıyoruz, planın yavaşlamasını öngörmüyoruz

McGurk´tan Rakka yorumu: Türkiye´yle çok yakın çalışıyoruz, planın yavaşlamasını öngörmüyoruz

Türkiye´nin YPG´nin içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri´nin Rakka operasyonuna katılımıyla ilgili tutumunu değerlendiren ABD Başkanı Barack Obama´nın IŞİD´le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Washington ve Ankara´nın

 

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı görüşmenin ardından bir gazeteciden gelen, “Suriyeli Kürtleri destekliyorsunuz, Türkler de muhalifleri destekliyor. Bu durum, Rakka´nın kurtarılması konusunda bir dezavantaj yaratır mı' sorusunu yanıtlayan McGurk, şunları söyledi:

'Bu iyi bir soru. Biz Türkiye ile çok yakın bir şekilde çalışıyoruz. Başkan Obama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la birkaç gün önce görüştü. Çok yapıcı bir konuşmaydı. Sayılar, IŞİD´e karşı etkili bir mücadele yürüttüğümüzü gösteriyor.

‘TÜRKİYE´YE SINIRI IŞİD´DEN ALMASI İÇİN KARADAN YARDIM ETTİK´

3 ay önce IŞİD´li teröristler, şu anda muhaliflerin aldığı o sınırı kontrol ediyorlardı. Türkler orayı tamamıyla kapattılar. Biz onlara bunu yapmaları için karada yardım ettik. Daha önce de kamuoyuna açıkladığımız üzere Türklerle ve Türkiye´nin IŞİD´e karşı desteklediği muhalif güçlerle işbirliği içindeyiz.

‘HERKESİN YAKIN İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR´

IŞİD´e karşı mücadelenin birlikte yürütülmesinden emin olmak istiyoruz. Bölgede çok çeşitli güçler bulunuyor. Dolayısıyla herkesin yakın işbirliğine ihtiyaç var. Bu, bizim herkese verdiğimiz mesajdır. Rakka´nın kurtulmasına yönelik planın yavaşlamasını öngörmüyoruz.'

McGurk, eninde sonunda bütün teröristlerin yenileceğini, hatta bu kapsamda örgütün liderlerini bire bir savaş dışı bıraktıklarını ifade etti.

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor