Tarih: 02.10.2015 16:38

Medvedev: Batı, geçmiş yüzyılın hatalarını bugüne taşıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Uluslararası Soçi Yatırım Forumu´nda konuşan Medvedev´in gündeminde Rusya ekonomisi vardı.

Rusya´nın küresel ekonomiye paralel olarak ve Batı´nın yaptırımları sebebiyle zor bir ekonomik süreçten geçtiğini söyleyen Medvedev sözlerini şöyle sürdürdü: “Benzin fiyatları düştü, ruble sert şekilde değer kaybetti ve ekonomimiz bir buçuk yıldır Batı´nın eşi görülmemiş yaptırımlarına direniyor. Dış sermaye piyasalarına erişimimizin katı şekilde sınırlandırıldığı koşullarda yaşıyoruz.”

‘BASKILARI TAHMİN ETTİK AMA BU YOLU BİLİNÇLİ SEÇTİK´

Rusya´nın siyasi seçimleri nedeniyle maruz kalacağı baskıları önceden tahmin etmesine karşın tutumunu değiştirmediğini vurgulayan Medvedev, “Petrol fiyatlarının nasıl olacağını öngörmek zor olsa da, siyasi kararlarımızın bedeli daha en başından belliydi. Batılı ülkelerin bize hem siyasi hem ekonomik baskı uygulayacağını anlamıştık, ama bu yolu bilinçli seçtik” diye konuştu.

‘YENİ KÜRESEL EKONOMİK DÜZENE KATILIMIMIZI SINIRLIYORLAR´

Batılı ülkelerin geçmiş yüzyılın hatalarını 21. yüzyıla taşımaya çalıştıklarını da ifade eden Medvedev, “Bunun nedenleri çok derin. Rusya´nın yeni küresel ekonomik düzene katılımını sınırlamak için böyle davranıyorlar. Ekonomik baskılara yanıt olarak ekonomi özgürlüğünü korumalı ve olabildiğince genişletmeliyiz. Bu, yeni ekonomik büyüme modelinin temelidir” dedi.

Rusya ekonomisinin büyüme trendine dönmesinin aciliyetinin de altını çizen Dmitriy Medvedev, “Petrol fiyatları daha uzun süre düşük seviyede seyredecek gibi. Bu demek oluyor ki, hemen başka büyüme noktaları bulmalıyız. İş iklimini radikal şekilde değiştirmediğimiz müddetçe, yatırım potansiyelimizi ve gelişme tempomuzu kaybedeceğiz” uyarısında bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —