• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Medvedev: KEİ kapsamındaki ortak projeler için 1 milyon dolar ayırdık

Medvedev: KEİ kapsamındaki ortak projeler için 1 milyon dolar ayırdık

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Moskova´nın Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü ülkeleriyle ortak projelerin gerçekleştirilmesi için 1 milyon dolar kaynak aktaracağını söyledi.

 

İstanbul´da başlayan Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi´nde konuşan Medvedev, 'KEİ´de temsil edilen diğer ülkeler gibi biz de, örgütteki partnerlerimizle ikili ölçekte bir dizi büyük projeyi hayata geçiriyoruz. Otomotiv sanayi, makine sanayi, kimya sanayi, metalurji alanlarında projeler söz konusu. Ancak maalesef, çok taraflı projelerin sayısı az ve henüz yeterli seviyede değil' dedi. 

´YEŞİL TEKNOLOJİ, İHRACATIN DESTEKLENMESİ GİBİ ALANLARA GİRMELİYİZ´

Rusya´nın inisiyatifiyle bir proje işbirliği mekanizması kurulduğunu da kaydeden Medvedev, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu projelerin hazırlanması için halihazırda yaklaşık 1 milyon dolarlık kaynak ayırdık. Enerji verimliliği, yeşil teknoloji, KOBİ´lerin geliştirilmesi ve ihracatın desteklenmesi gibi önemli alanlara girmeye de çalışmalıyız.'

´KENDİ EKONOMİLERİMİZ İÇİN REEL FAYDA SAĞLAMALIYIZ´

Öte yandan Medvedev, KEİ ülkelerinin bu tür bir deniz işbirliğinden kendi ekonomileri için reel fayda sağlamaları gerektiğini kaydetti. 

Medvedev, 'Karadeniz, bizim ortak zenginliğimiz ve kazancımız. Hepimiz, bu bölgeyi istikrar ve refah bölgesi haline getirmeyi, işbirliğinden ekonomilerimiz için reel fayda sağlamak istiyoruz. Bunu yapacak güçte olduğumuza inanıyorum' ifadelerini kullandı.

´25. YILA ÖZEL BİR SONUÇ BİLDİRGESİ KABUL EDECEĞİZ´

Bugün 25. yıla özel bir sonuç bildirgesi kabul edeceklerini de belirten Medvedev, Rusya´nın da desteklediği belgede mevcut öncelikler ile gelecek hedeflerinin yer aldığını kaydetti.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor