Tarih: 21.05.2017 23:49

Medvedev, KEİ Zirvesi´ne katılmak üzere İstanbul´da

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Başbakanlık Basın Ofisi´nden daha önce yapılan açıklamada, Medvedev´in 22 Mayıs´ta Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geleceği belirtilmişti.

MOLDOVA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Zirveye katılacak olan Rus heyetine başkanlık edecek Medvedev´in ayrıca Moldova Devlet Başkanı İgor Dodon ile görüşmesi de bekleniyor.

Daha önce Rusya Başbakanlığı´ndan yapılan resmi açıklamada, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak´ın da İstanbul ziyareti sırasında Medvedev´e eşlik edeceği belirtilmişti. 

KEİ ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ev sahipliğinde gerçekleşecek KEİ´nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi´ne ayrıca Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Romanya Başbakanı Sorin Grindeanu ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko da katılacak.

KEİ ZİRVESİNİN GÜNDEMİ

Zirvede üye ülkeler arasındaki işbirliğini artırma, sınır ötesi karayolu, deniz ve enerji altyapısının geliştirilmesi de dahil olmak üzere, KEİ önündeki hedeflerin ele alınacağı, tarafların yenilebilir enerji, enerji etkinliği, yeşil teknoloji, KOBİ´lerin kalkındırılması, bölgesel ve belediye yönetimi, bölge ülkelerinin ihracat potansiyelinin artırılması gibi konulara dair projeler görüşülecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —