• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Medvedev: Terörü ancak ortak cepheyle yenebiliriz

Medvedev: Terörü ancak ortak cepheyle yenebiliriz

Rusya Başbakanı Medvedev, terör örgütlerinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika´daki kaosu yayma amacına dikkat çekerek, bu tehditlerle mücadele etmenin tek yolunun teröre karşı ortak cephe oluşturmak olduğunu söyledi.

Çin´de düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Hükümet Başkanları Toplantısı´nda konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ideolojik fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp terörle mücadele alanında ortak cephe oluşturmak gerektiğini vurguladı.
ŞİÖ olarak uluslararası toplumun teröre karşı sürdürdüğü ortak mücadelenin artırılmasını desteklediklerini belirten Medvedev, 'Ülkelerimiz, BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) kararlarına istinaden, 2016-2018 terör, bölücülük ve aşırıcılıkla mücadelede işbirliği programında öngörülen kapsamlı önlemleri alıyor' ifadelerini kullandı.
Bölünmez güvenlik ilkesine de vurgu yapan Medvedev, hiçbir ülkenin diğer ülkelerin çekincelerini göz önüne almadan güvenliği tesis edemeyeceğinin altını çizdi.

​´ULUSLARARASI EKONOMİDE ORTAK EYLEM KURALLARI OLUŞTURULMALI´
Öte yandan Medvedev, uluslararası ekonomideki olumsuz süreçlerde ortak eylem kuralları oluşturulması gerektiğini belirtti.
'Enerji ve hammadde kaynaklarının fiyatlarında yaşanan sert düşüş ışığında, ciddi ekonomik tehditler mevcut, uluslararası ticarette, yatırım faaliyetlerinde rakamlar aşağı yönde hareket ediyor ve çok sayıda ülkenin para birimlerinde dalgalanmalar arttı' diyen Medvedev, bu bağlamda Rusya´nın uluslararası ortaklıklarda ve oluşumlarda yer almaya karşı olmadığını kaydetti. Medvedev, bu ortaklık ve oluşumlarda ekonomik alanda geçerli olacak ortak eylem kuralları oluşturulması gerektiğini vurguladı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor