• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Medvedev: Yaptırımlar için teşekkürler

Medvedev: Yaptırımlar için teşekkürler

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya`ya yaptırım uygulayan tüm ülkelere teşekkür ederek 'Uzun zamandır doğudaki ortaklarımızla ilişkilerimizi geliştirmek istiyorduk, demek ki bunun için birilerinin bizi itmesi gerekiyormuş' diye konuşt

 

17. Dünya Rus Basını Kongresi`nde konuşan Başbakan Medvedev, Batı`nın uyguladığı yaptırımların Rusya`yı Asya bölgesindeki ülkelerle daha yoğun işbirliği yapmaya teşvik ettiğini söyledi. Medvedev, 'Bize getirilen yaptırımlar, ekonomik anlamda Asya ülkeleriyle daha yoğun işbirliğine gitmemizi sağladı. Yaptırım uygulayan tüm ülkelere teşekkürler. Gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum' ifadelerini kullandı.

‘ESKİ SOVYET COĞRAFYASINDA BÜTÜNLEŞME KAÇINILMAZ`

Sovyetler Birliği`nin yıkılmasının ardından bölge coğrafyasında bütünleşmenin kaçınılmaz olduğunu da ifade eden Rusya Başbakanı, entegrasyon sürecinin bölge halklarına büyük faydalar vaat ettiğini dile getirdi.

‘BU BİR REZALET`

Medvedev, Kongre`de Rus basın mensuplarına uygulanan baskılara da dikkat çekti. Bazı ülkelerin Rus gazeteciler için kara liste oluşturduğunu ve işleri yapmalarının engellendiğini belirten Rusya Başbakanı, 'Bu bir rezalet. Yerel iktidarlar, kendi amaçları doğrultusunda hareket ederek sözüm ona ‘Moskova etkisindeki ajanlarla` savaşıyor. Sovyetler Birliği zamanında bizde de aynısı vardı' diye konuştu.

‘PROPAGANDA, GAZETECİLİĞİN ÖNÜNE GEÇTİ`

Günümüzde propagandanın gazeteciliğin önüne geçtiğine dikkat çeken Rus Başbakan, 'Tarafsız ve dürüst görüşler, başkalarının ideolojik varsayımlarıyla çelişebiliyor. Bu nedenle her gazetecinin görevi sadece gazeteci olarak kalıp gerçeği söylemek ve bağımsızlığını korumak olmalıdır' dedi.

Medvedev, basının özgür ve bağımsız olması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor