Kasım ayındaki ABD Senato seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti´nin önde gelen adaylarından olan Dr. Mehmet Öz´ün Türk Hava Yolları (THY) reklamlarında yer alması ve Türkiye´deki 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanması tartışma yarattı.
Çifte vatandaş Öz´ün, “Türkiye´de siyasi bir dahli”nin olmadığını söylemesinin ardından Oy kullanırken çekilmiş fotoğrafları basında yer aldı. Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi İdari Direktörü Aram Hamparyan tarafından Amerikalı Başsavcı Matthew Olsen´e hitaben salı günü kaleme alınan mektupta, Dr. Öz´ün, yüzde 49.12´si Türk hükümetine ait olan THY´nin yararına açıkça hizmet eden yabancı ajan olduğu belirtilerek, adaylığına ilişkin soruşturma başlatılması talep edildi.
SÖZCÜSÜ SAVUNDU
Öz´ün iletişim direktörü Brittany Yanick ise “THY´nin diğer reklam yıldızları arasında Morgan Freeman ve Ben Affleck de vardı. Böyle iddialar ortaya atılmadı. Öz hakkındaki bu siyasi karalama kampanyası gülünç” açıklamasında bulundu. Öz´ün adaylığı ilk günden beri tartışma konusu.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam