• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Mehmet Görmez’in Gazze Ziyareti

Mehmet Görmez’in Gazze Ziyareti

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ülkesinin, Filistin halkına olan desteğini sürdüreceğini ve senelerdir Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması için çabalamaya devem edeceğini ifade etti

 

El Cezire TV

SUNUCU: Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ülkesinin, Filistin halkına olan desteğini sürdüreceğini ve senelerdir Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması için çabalamaya devem edeceğini ifade etti. Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da cuma hutbesini verdikten sonra Gazze’ye gelen Görmez, “Filistin ve özellikle Gazze’ye yardım etmenin bütün Müslümanların üzerine farz-ı ayn olduğunu” söyledi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gazze’ye yapılan son savaşta İsrail savaş makinesinin bombaladığı Ali bin Ebi Talip Camisi’nin enkazında duruyor. Söz konusu savaşın üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen hâlihazırda 70’e yakın cami yerle bir olmuş durumda ve yeniden inşa edilmesi için sırasını bekliyor. Türk misafir, yıkılan bu camilerin tekrar inşası yönünde söz verdi.

MEHMET GÖRMEZ: Aslında insanlık âlemine ve Muhammed ailesine mensup bir birey olarak Gazze halkına hitap etmekten utanıyorum çünkü biz, Gazze’ye kaşı insani görevimizi yerine getirmedik.

Yüksek makamlı Görmez’in ziyareti, Gazze’de çeşitli alanlarda projelerin gerçekleştirilmesi yönünde anlaşma yapılmasını sağladı.

İSMAİL HENİYE (Hamas Siyasi Büro Müdürü): Gazze için birçok projemiz söz konusu. Bunlardan biri bu ayın sonunda ve özgürlük konvoyunun yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta iki bin kişiyi evlendirmek için toplu düğün projesi ayrıca Türk makamlar, son savaşta yıkılan bütün camilerin tekrar inşa edilmesi projesini sadece sözde değil bir fiil uyguluyor.

Türkiye’nin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Gazze ziyareti, ablukaya ve art arda meydana gelen savaşlara maruz kalan Gazee’nin sebatını ve direnişini güçlü tutmak için Türk halkı ile hükûmetinin Gazze halkına her alanda olan desteğinin bir göstergesidir. (Katar, El Cezire TV – 18 Mayıs 2015 )



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor