• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Meksika İle Müzakereler Hızlanacak

Meksika İle Müzakereler Hızlanacak

Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray cuma günü Mexico City´de Türk mevkidaşı ile katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Meksika ile Türkiye´nin ikili ticaret anlaşması imzalama hususunda aralarındaki müzakereleri hızland

 

REUTERS

Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray cuma günü Mexico City´de Türk mevkidaşı ile katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Meksika ile Türkiye´nin ikili ticaret anlaşması imzalama hususunda aralarındaki müzakereleri hızlandıracağını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun eşlik ettiği Videgaray “Türkiye ile Meksika arasında bir serbest ticaret anlaşmasına varmak için irtibatı devam ettirmek iki ülkenin de çıkarına. Bu anlaşmaya nihai şeklini vermek ve anlaşmayı neticelendirmek için girişimleri hızlandırmaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

Ülkesinin en büyük ticaret ortağı ABD ile aralarındaki ticaret, göç ve güvenlik meselelerinde öne çıkan isim olan Videgaray, Meksika´da özellikle inşaat ve tarım alanlarında daha fazla Türk şirketi görmeyi arzuladığını ifade etti.

Çavuşoğlu da Videgaray´ın sözlerini tekrarladı ve iki ülke arasında aktarmasız uçuş başlatma ihtimalini değerlendirdiklerini dile getirdi.(İngiltere,REUTERS-03.02.2017)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor