• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Meksika`nın STA Beklentileri

Meksika`nın STA Beklentileri

Türkiye, Meksika`nın uluslararası ticari ihtiyaçları çerçevesinde yeni bir profil oluşturuyor. Meksika ile yapılacak olası bir serbest ticaret anlaşması, Türkiye`nin Latin Amerika ile olan bağlarını güçlendirecek ve yeni ticari fırsatla

Juan Roberto Reyes Solis

Türkiye, Meksika`nın uluslararası ticari ihtiyaçları çerçevesinde yeni bir profil oluşturuyor. Temel veriler göz önüne alındığında Türkiye`nin nüfusu 79 milyonu aşıyor ve bu ülke, Avrupa`nın en güney ucuyla Orta Asya bölgesindeki Yakın Doğu’da konuşlanmış durumda. Bu coğrafik konum, ülkenin stratejik önemini ortaya koyuyor. Komşuları arasında Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran ile Bulgaristan, Yunanistan, Suriye ve Irak bulunuyor. Pazar ekonomisi ile güçlü bir sanayi ve hizmet sektörüyle özdeşleşen Türkiye`nin gayrisafi yurt içi hasılasında, ortalama yüzde 5`lik bir büyüme gerçekleşti. Ülke ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında turizm, finans hizmetleri, inşaat sektörü ile otomotiv, elektronik, manifatura ve petrol ürünleri bulunuyor. Türkiye; BM, NATO, OECD, AGİT ve G20 gibi çok taraflı örgütlere üye.

Meksika ile yapılacak olası bir serbest ticaret anlaşması, Avrasya ülkesinin (Türkiye) Latin Amerika ile olan bağlarını güçlendirecek ve yeni ticari fırsatlara kapı açacaktır.

Meksika ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler, resmî olarak 1928 yılında başladı. O dönemden bu yana politik, stratejik, kültürel ve ekonomik konularda vuku bulan ilerlemenin yanı sıra 86 yıllık beraberlik, ikili ilişkiler konusunda meyvesini verdi. (Meksika, El Universal - 08 Ağustos 2014)



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor