Tarih: 07.02.2019 14:24

Melenchon: Fransa Guaido´yu desteklerse, bir Sarı Yelekler lideri de kendisini cumhurbaşkanı ilan edebilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un, Venezüella´da kendisini ´geçici devlet başkanı´ ilan eden Juan Guaido´yu resmen tanıma kararı, Fransız vekil Jean-Luc Melenchon´un tepkisini çekti. Fransız siyasetçi, bu kararın Sarı Yelekler liderinin kendisini Fransa´nın meşru yöneticisi ilan etmesi gibi olduğunu´ söyledi.

´Başkaldıran Fransa´ lideri Jean-Luc Melenchon, Fransa´nın Venezüella´da muhalefet lideri Juan Guaido´yu meşru ´geçici devlet başkanı´ olarak tanımasına Sarı Yelekler örneği üzerinden tepki gösterdi. 

Macron´a yönelik eleştirileriyle bilinen solcu siyasetçi, 'Fransa´nın Guaido´yu destekleme kararı, kendisinin cumhurbaşkanı olduğunu ilan eden bir maceracıyı tanımakla aynı' dedi. Fransa´nın söz konusu kararının ´iyi bir şey olmadığını´ söyleyen Melenchon, Sarı Yelekler liderlerinden Eric Drouet´i kastederek 'Biz böyle yaparsak, bay Drouet Fransa cumhurbaşkanı olabilir' ifadelerini kullandı.

Melenchon daha önce de Maduro´ya destek açıklamasında bulunarak, kendisini devirmeye çalışan darbecileri kınadığını açıklamıştı.

´YALNIZCA MACRON DESTEKLİYOR´

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Fransa, Venezüella´daki darbecileri desteklemiyor, yalnızca Macron destekliyor' ifadelerini kullanan Melanchon, 'Direnin, Nicolas Maduro Venezüella´nın devlet başkanıdır. Venezüella için barış ve özgürlük' mesajını paylaşmıştı.

​Fransa ile birlikte çok sayıda Avrupa ülkesi, Venezüella lideri Maduro´ya seçim ilan etmesi için verilen 8 günlük sürenin dolmasının ardından, kendisnii ´geçici devlet başkanı´ olarak ilan eden Juan Guaido´yu tanıdıkların açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —