Tarih: 06.10.2022 10:53

Meloni´ye 100 inekle evlenme teklifi

Facebook Twitter Linked-in

 

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni´nin Kara Kuvvetleri Komutanı olan oğlu Muhoozi Kainerugaba, sosyal ağ Twitter´da, İtalya´da seçimi kazanan ve başbakan olmaya hazırlanan aşırı sağcı Giorgia Meloni´ye “100 inek karşılığında” evlenme teklif etti.

Kaibinrugaba, arkadaşı Uganda´nın İtalya Büyükelçisi Mali Matsanti´yi evliliği ayarlaması için görevlendirdiğini belirtirken, “Sanırım Roma ile başlamalıyım ancak nasıl 100 ineği gümrükten geçireceğim” ifadesini kullandı. Twitter´daki başka bir açıklamasındaysa İtalya´yı işgal etmekle tehdit eden Kaibinrugaba, sonra bu tweetini silerken, babası Museveni, söz konusu açıklamaları nedeniyle oğlunu görevden aldı.

Uganda Devlet Başkanı´nın oğlu paylaştığı tweetlerde, İtalya´nın yeni başbakanı olmaya hazırlanan Giorgia Meloni´ye 100 inek karşılığında evlenme teklif etti. Muhuzi Kaibinrugaba, arkadaşı Uganda´nın İtalya Büyükelçisi mali Matsanti´yi evliliği ayarlaması için görevlendirdiğini yazdı.

´100 İNEĞİ GÜMRÜKTEN NASIL GEÇİRECEĞİM´

Kainerugaba başka bir tweette ise “Sanırım Roma ile başlamalıyım ancak nasıl 100 ineği gümrükten geçireceğim” yazdı.

Kainerugaba daha sonra hızla sildiği bir tweette ise İtalya´yı işgal etmekle tehdit etti.

BABASI GÖREVDEN ALDI

Milliyet´te yer alan habere göre İtalya´da yayılan ve Uganda´da tepki çeken tweetler üzerine Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, oğlunu görevden aldı.

Museveni´nin oğlunun ilk sorun yaratan tweet´leri Meloni ile ilgili değildi.

Kainerugaba daha önce Etiyopya´da Tigrey ayrılıkçı gruplarına desteğini açıklamış, başka bir tweette ise tüm Afrikalıların Ukrayna´daki savaşta Rusya´yı savunduğunu söylemişti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —