Tarih: 10.03.2018 21:17

Merkel: AB, ABD´nin çelik ve alüminyuma ek gümrük vergilerinden muaf tutulsun

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump´ın çıkardığı çelik ve aliminyum ürünlerine yönelik yeni gümrük vergilerinden Avrupa Birliği´nin (AB) muaf tutulması çağrısı yaptı. 

´KİMSE KAZANAMAZ´

Münih kentinde iş aleminin önde gelen isimleriyle yaptığı toplantıda konuşan Merkel, Trump´ın açmaya kalkıştığı ticaret savaşları için ´kimsenin kazanamayacağı, kimsenin karlı çıkamayacağı´ uyarısını yaptı.

´AB MİSİLLEMESİ SON SEÇENEK´ 

Bu durumdan çıkış için tek yolun Trump´la müzakere olduğunu savunan şansölye, gerekirse AB´nin Amerikan ürünlerine misilleme vergi getirmesini destekleyeceğini, ama önceliği, krizi atlatmak için ABD ile AB arasında ticari görüşmelere geçilmesine verdiğini belirtti.

´SAVAŞ DİLİ KULLANMAM´ 

´´Savaş, dövüş dili kullanmak istemiyorum, bu ilerleme kaydetmemize yardımcı olmaz, en nihayetinde herkese zarar verir. Böyle bir rekabeti kimse kazanamaz´´ diyen Merkel, AB ile ABD arasında ticaret anlaşmasına varmak için uğraşmak gerektiğini telkin etti.

´´Görüşmelerimizde nihai amacımızın bu olduğunu çok ama çok net belirteceğiz´´ diyen Almanya Başbakanı, 'AB için en iyi seçenek muaf tutulmak olur' vurgusu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —