• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Merkel, Erdoğan´ın yanında ´sultanın huzuruna çıkmış suçlu vali´ gibiydi´

´Merkel, Erdoğan´ın yanında ´sultanın huzuruna çıkmış suçlu vali´ gibiydi´

Almanya´da yayınlanan Die Welt gazetesi, Başbakan Angela Merkel´in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında ´sultanın huzuruna çıkmış suçlu vali´ gibi olduğunu yazdı.

 

Alman basını, Çin´deki G20 Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Almanya Başbakanı Merkel´e yoğun eleştiriler getirdi.

´KÜÇÜK ALMANYA BAYRAĞI SANKİ SON SANİYEDE ORAYA KOYULMUŞTU´

Erdoğan ile Merkel´in görüştüğü salonda bulunan büyük Türk bayraklarının yanında çok küçük bir Almanya bayrağı bulunduğunu yazan Die Welt, 'Teoride görüşme, eşit seviyedeki iki NATO ülkesinin liderleri arasında. Ancak Merkel, Erdoğan´ın yanında sultanın huzuruna çıkmış suçlu bir vali gibi duruyordu. Küçük Almanya bayrağı da sanki son saniyede oraya koyulmuştu' ifadelerini kullandı.

´BELKİ DE MERKEL KAFASINDAKİLERİ DAHA KOLAY İFADE ETMİŞTİR´

Gazete, Merkel´in bu şekilde düzenlenmiş bir salonu birtakım nedenlerle kabul etmiş olabileceğini ise şöyle aktardı: 'Belki de böylece Erdoğan´a vize konusunda ekim ayında bir gelişme olmayacağını söylemek daha kolay olmuştur.

Belki de Merkel şu sözleri daha rahat bir şekilde ifade etmiştir: Ya Alman vekillere İncirlik´e giriş izni verilir, ya da biz uçaklarımızı Kıbrıs Rum Kesimi´ne konuşlandırırız.'

´TÜRK BAYRAKLARI AYNI ZAMANDA ŞANTAJIN SİMGESİ´

Die Welt, öte yandan, 'Eğer Erdoğan, sığınmacı anlaşmasından vazgeçerse, Merkel´in siyasi geleceğini tayin edebilir. Zira, 2015 sonbaharındaki sığınmacı akınının tekrar yaşanmaması Ankara´nın elinde. İnsan büyüklüğündeki Türk bayrakları, aynı zamanda şantajın da simgesi' yorumunu yaptı.

´ALMANYA´NIN SAYGIYLA İLGİLİ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR´

Haberde son olarak 'Bazen dış politikada bu tür şeyler olabiliyor. Ancak Almanya´nın saygıyla ilgili kırmızı çizgisi var. Berlin, bir Türk ili değil ve bunu göstermek de Merkel´in görevlerinden biri' ifadelerine yer verildi.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor