• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Merkel ile Davutoğlu New York´ta görüştü

Merkel ile Davutoğlu New York´ta görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile New York´ta bir araya geldi. İkili görüşmede Suriye´deki iç savaş ve Avrupa´ya yönelen sığınmacıların durumu ele alındı.

 

Başbakan Davutoğlu, BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak için bulunduğu New York´ta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

Alman hükümet sözcüsü, görüşme ile ilgili açıklamasında Berlin ve Ankara´nın sığınmacı krizinin üstesinden gelinmesinde yakın işbirliği içinde olacağını belirtti. Hükümet sözcüsü, bu işbirliğinin gelecek haftalarda ortak bir Alman-Türk çalışma grubu kurularak “somut biçimde” ortaya konacağını ifade etti. Sözcü Yunanistan´ın da bu işbirliğine dahil edilmesi noktasında tarafların mutabık kaldığını söyledi.

Görüşme ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık internet sitesinde de bir açıklama yer aldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Davutoğlu-Merkel görüşmesinde, öncelikle Avrupa´ya yönelen sığınmacılardan kaynaklanan krizin çözümüne yönelik Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan kararlar ve Türkiye´nin AB´ye önerileri ele alındı. İki lider, Suriye´deki durum ve devam eden krizin çözümüne ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı.'

Açıklamada Davutoğlu´nun 'Suriye halkının kendi topraklarında, rejimin hava bombardımanı ve terörist örgütlerin saldırılarından korunmasının önemine' dikkat çektiği vurgulandı. Davutoğlu´nun bu yöndeki önerilerini AB tarafına ilettiği belirtildi.

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor