• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Merkel: İngiltere´ye zaman tanıyabiliriz

Merkel: İngiltere´ye zaman tanıyabiliriz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB´den ayrılma kararı veren İngiltere´ye, Birlik ile gelecekteki ilişkisini nasıl şekillendireceğini netleştirmesi için zaman tanıyabileceklerini söyledi.

 

Estonya´nın başkenti Tallinn´e resmi ziyarette bulunan Merkel, Estonya Başbakanı Taavi Roivas ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu. 

AB´den ayrılma kararı alan İngiltere´nin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkel, diğer AB üyelerinin İngiltere ile gelecekteki ilişkilerinin şekliyle ilgili fikirlerini şekillendirebilmeleri için öncelikle bu ülkenin ayrılma sürecini resmen başlatması gerektiğini söyledi.

İngiltere´ye bu konuda baskı yapmayacaklarını anlatan Merkel, '27 üye olarak şu anda yapacak yeterince işimiz var, bu nedenle İngiltere´ye AB ile gelecekteki ilişkisini nasıl şekillendireceğini netleştirmesi için zaman tanıyabiliriz' ifadesini kullandı.

´AVRUPA ÖZGÜR VE SINIRSIZ KALMALI´

Merkel, AB´nin içinden geçtiği süreci de 'Geriye kalacak 27 AB üyesi arasında yeni bir denge geliştirmek için birbirimizi dinleme, anlama ve birbirimizden öğrenme aşamasındayız' sözleriyle nitelendirdi. 

Estonya Başbakanı Roivas da Almanya´nın Avrupa´da oynadığı rolün önemine dikkati çekerek, 'Estonya, Avrupa sorunlarının çözümünde Almanya´nın kararlarını destekliyor. Bize Almanya´ya benzer bir Avrupa lazım. Avrupa, özgür ve sınırsız kalmalı' dedi.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor