• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Merkel, Kaşıkçı´nın ölümüyle ilgili Suudi Arabistan´dan yanıt istedi

Merkel, Kaşıkçı´nın ölümüyle ilgili Suudi Arabistan´dan yanıt istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, hala olayın tam olarak aydınlatılmadığını belirterek, Suudi Arabistan´dan bu konuda şeffaflık talep ettiklerini söyled

 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürüldüğünün doğrulanmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ortak bir açıklama yaptı. 

Ortak açıklamada 'Bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz. Suudi Arabistan´dan Kaşıkçı´nın ölüm nedeni konusunda şeffaflık bekliyoruz. İstanbul´daki konsolosluktaki olaylar hakkında erişebilir bilgiler yeterli değil' dendi.

Maas ve Merkel Kaşıkçı´nın dostları ve ailesine taziyelerini ileterek Suudi gazetecinin ölümünde rol oynayanların bundan sorumlu tutulmalarını istedi.

´HALA HİÇBİR ŞEY AYDINLATILMADI´

Merkel ayrıca Hristiyan Demokrat Birlik Partisi´nin (CDU) Thüringen eyalet kongresinde yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi olayını ´korkunç´ olarak niteleyerek, 'Hala hiçbir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak aydınlatılmasını talep ediyoruz´´ dedi. 

Suudi Arabistan yönetimi 18 gün sonra, 2 Ekim´de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı´nın ´konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü´ açıklamıştı.

Kaşıkçı´nın ölümüyle ilgili olan 18 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına alındığı, Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın 2 üst düzey yardımcısı ve 3 diğer istihbarat görevlisinin görevden alındığı da duyurulmuştu.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor