Tarih: 04.03.2017 10:14

Merkel: Oturma izni olmayanlar ülkeyi terk etmeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Tunus´u ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, yasal statüsü bulunmayan 1500 Tunuslunun ülkesine geri gönderilmesi için Tunus hükümetiyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, anlaşmanın her iki taraf için de iyi olduğunu söyledi:

'Bu anlaşma Almanya´da oturumu olmayan 1500 Tunuslu göçmeni ilgilendiriyor. Bizimle anlaşmaya varılması Almanya için de iyi oldu. Çünkü o insanları aniden sınır dışı edebilirlerdi. Bizim açımızdan bakıldığında; bu kişilerin Tunuslu olduklarını doğrulamak için Almanya´ya bir ekip göndereceğiz.'

´ORTAK SORUNLARIMIZ VAR´

Tunus Parlamentosu´nda konuşan Merkel, ülkede sağlanan gelişmenin inkarının mümkün olmadığını belirterek, 'Almanya sizlerle güvenebileceği bir ortak olarak birliktelik kurmak istiyor' dedi. 

Almanya´daki yasadışı göçmenlere ilişkin Merkel, 'Ülkemizde oturma izni olmayanlar ülkeyi terk etmelidir. Gerekirse bunu güç kullanarak yaparız' ifadelerini kullandı.

Tunus´la ortak sorunlara sahip olduklarını söyleyen Merkel, bunların başında terörle mücadele geldiğini ve bu sorunların bitirilmesinde Tunus´la doğrudan koordinasyon halinde olacaklarını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —